V pronajatých bytech vyráběli pervitin, varnu měli i v bývalé pěstírně konopí

  • 6
Pražští kriminalisté v minulých dnech zadrželi dva muže, kteří ve velkém vyráběli a prodávali pervitin. Klientelu měli nejen na území hlavního města, ale také ve Středočeském kraji. Drogu vyráběli v bytech, které si pronajímali na jméno fiktivní firmy.

„Po jejich odchodu si pronajímatelé stěžovali především na silný zápach a také na nepovolené úpravy interiéru jako přetěsňování oken nebo oblepování dveří izolační páskou,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. 

Dvojici dopadla zásahovka v Seifertově ulici v Praze 3, kde muži drogu vařili ve sklepích prostorech. Ty byly kriminalistům dobře známé. Před dvěma lety v nich totiž odhalili pěstírnu konopí. Varna stála přímo ve speciálním stanu, který se na pěstování konopí používá.

„Policisté oba podezřelé muže zadrželi. Při následné domovní prohlídce zajistili kromě několika zbraní a finanční hotovosti také přes dvě stě gramu pervitinu,“ zmínil Hrdina.

Při ceně zhruba tisíc korun za gram by muži jen z této várky utržili asi 200 tisíc korun.

„Pervitin distribuovali anebo s ním platili za různé sexuální služby. Že jejich zboží mělo velký dosah, prokázaly jejich otisky prstů na zajištěných sáčcích s drogou, které byly nalezeny u narkomanů až na severu Čech,“ poznamenal mluvčí.

Jednatřicetiletý a čtyřiatřicetiletý muž s bohatou trestní minulostí jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až deset let za mřížemi.