Vlak smetl auto u Berouna. Neštěstí si vyžádalo mrtvého a tři zraněné

  • 36
Na železničním přejezdu u Berouna se ve středu vpodvečer srazilo auto s vlakem. Cestující ve vlaku neutrpěli žádná zranění, čtyřčlenná posádka osobního auta bohužel neměla tolik štěstí. Jeden člověk zemřel, další dva se se zranili těžce, jeden lehce. Provoz na trati je přerušen.

Ke srážce osobního auta s vlakem došlo po 18. hodině na železničním přejezdu v Berouně-Závodí. Podle policejního mluvčí Pavla Truxy není přejezd osazen závorami. Přejezd je nicméně označen světelnou signalizací.

Policejní mluvčí uvedl, že nehoda auta s vlakem byla tragická. Vlak narazil do auta na straně spolujezdce a sunul před sebou automobil po kolejích asi třicet metrů. K nehodě vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby.

„Jedna osoba svým zraněním bohužel na místě podlehla,“ potvrdila úmrtí jednoho ze členů posádky auta mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Další tři cestující v autě se zranili. „Jednu osobu s těžkým zraněním hlavy převezli záchranáři sanitkou do Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích, druhou osobu s těžkým mnohočetným poraněním transportoval vrtulník do nemocnice v Praze Motole. Třetí člověk utrpěl lehká zranění,“ sdělila iDNES.cz Nováková.

Provoz na trati mezi stanicemi Beroun-Závodí a Vráž u Berouna byl zastaven, náhradní dopravu zajišťují autobusy. Omezení by podle webu Českých drah mělo skončit po 22. hodině.

,