ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Čeněk Třeček, iDNES.cz

Dvě smrtelné srážky vlaku s člověkem na trati na Benešov, provoz stál

  • 14
V úseku mezi Hostivaří a Uhříněvsí v Praze srazil v neděli dopoledne vlak člověka, který na místě zemřel. Odpoledne se pak stala obdobná smrtelná nehoda u Říčan, také s jednou obětí. Provoz na trati mezi pražským hlavním nádražím a Benešovem u Prahy tak byl už podruhé přerušený. Před 19. hodinou se obnovil po jedné koleji.

Druhá nehoda se stala po 17:00 u stanice Praha - Kolovraty. „Bylo to v místě, které není veřejnosti přístupné,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Na místo vyrazila posádka leteckých záchranářů, která ale už sraženému člověku nemohla pomoci. „Následkem srážky osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedli záchranáři.

„Dnes podruhé musíme z důvodu mimořádné události zastavit provoz na 4. koridoru mezi pražskou Uhříněvsí a Říčany,“ napsala na Twitteru Správa železnic. Dopoledne srazil na stejné trati v úseku mezi Hostivaří a Uhříněvsí vlak člověka, který rovněž zemřel.

První nehoda se stala po 10:30, rychlík jel z Prahy do Českých Budějovic. I v tomto případě se střet odehrál v místě, které není veřejnosti přístupné, uvedl Drápal. Po 12:30 začaly vlaky místem nehody projíždět po jedné koleji, po 13:30 se potom začalo jezdit po obou kolejích. Na svém webu to uvedly České dráhy.

Vlak srazil člověka také v sobotu odpoledne na železničním koridoru u Běchovic. Také tam to bylo v místě, které není veřejnosti přístupné. Provoz musel být přerušen a vznikala zpoždění.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,