Agresor policistům vyhrožoval, že je pobodá. Na auto jim hodil kámen

  • 2
Zásahová jednotka musela zpacifikovat muže, který v jednom z pražských bytů vyhrožoval nejprve sebevraždou a poté i policistům. Z okna navíc nekontrolovaně házel předměty, které trefily také policejní auto. Muž, který měl různě po bytě uložené nože, skončil na psychiatrii.

Ve čtvrtek hodinu po půlnoci vyjížděli pražští policisté do jednoho z bytů v Praze 4, kde řádil agresivní muž, který ničil vybavení bytu a křičel, že se zabije. Muž se zasahujícími policisty komunikoval pouze přes vstupní dveře, kdy jim vyhrožoval, že je pobodá, vyskočí z okna a pustí v bytě plyn a vyhodí do povětří celý dům.

Muž provrtal dveře a stříkl do motorestu kyselinu. Pekelný zápach, řekl majitel

Z okna mezitím stihl vyhodit několik předmětů, kterými cílil na vozidlo záchranářů. Nakonec trefil kamenem i policejní vůz, který tím poškodil.

Jelikož byl muž stále agresivnější, na místo dorazil i vyjednavač a zásahová jednotka. Policisté v domě uzavřeli hlavní přívod plynu a zavolali hasiče, kteří z preventivních důvodů nainstalovali seskokovou matraci. Situaci ale utnul až násilný vstup zásahové a pohotovostní motorizované jednotky do bytu.

Řádění za čtvrt milionu. Opilec rozmlátil tramvaj, kladívko těsně minulo řidiče

„Vzhledem k psychickému stavu byl muž převezen do psychiatrické léčebny. Při prohlídce bytu policisté nalezli různě rozmístěné kuchyňské nože a odinstalované knoflíky na ovládání plynového sporáku,“ sdělila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Podle mluvčí je šestačtyřicetiletý muž podezřelý ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, za což mu v případě prokázání viny hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.