Krajský soud v Plzni.

Krajský soud v Plzni. | foto: Petr Ježek, MF DNES

Za znásilňování nezletilých dcer dostal muž ze Sokolovska devět let vězení

  • 6
Přes 2,4 milionu korun musí podle plzeňského krajského soudu zaplatit muž ze Sokolovska dvěma nevlastním a jedné vlastní dceři. Podle rozsudku nezletilé dívky osmačtyřicetiletý muž znásilňoval několik let. Soud muže poslal na devět let do vězení.

Miliony, které musí souzený zaplatit, jsou náhradou nemajetkové újmy za prožité hrůzy.

Devítiletý trest si má muž odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou. „Rozsudek není pravomocný, obžalovaný si ponechal lhůtu pro podání odvolání,“ uvedla mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Durná.

Obžalovanému hrozil maximálně dvanáctiletý trest. Kvůli ochraně poškozených dívek není možné o muži ze Sokolovska zveřejnit bližší informace.

Podle spisu muž nejméně od října 2010 opakovaně nutil k orálnímu sexu svoji první nevlastní dceru, osahával ji a dožadoval se i dalších praktik. To trvalo čtyři roky, dívka byla tehdy nezletilá.

Od stejného období podle spisu nutil k pohlavnímu styku i druhou z nevlastních dcer. Ta měla být cílem jeho sexuálních ataků dokonce sedm let.

„Obdobného jednání se měl obžalovaný dopustit v září 2014 i na své vlastní nezletilé dceři. Tu měl po společné hře nutit, aby jej orálně uspokojila. K dokonání trestného činu nedošlo,“ popsala státní zástupkyně v obžalobě jednání vůči třetí z obětí.

Státní zástupkyně už při podání obžaloby navrhovala pro muže devítiletý nepodmíněný trest. Pokud nepravomocně odsouzený podá odvolání, případ bude projednávat pražský vrchní soud.