Na Tachovsku skončil na boku traktor. Podle policie mladá řidička dostala na mokré vozovce smyk a traktor se převrátil. | foto: HZS Plzeňského kraje

Osmnáctiletá řidička dostala smyk a převrátila traktor, spolujezdkyně je zraněná

  • 29
Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly v pátek před polednem do Chodského Újezdu na Tachovsku, kde se převrátil traktor. Podle policie osmnáctiletá řidička dostala na mokré silnici smyk. Při nehodě se zranila její spolujezdkyně.

Nehoda se stala krátce po jedenácté hodině přímo v obci. Podle policie mladá řidička jela s traktorem s valníkem ve směru od Zadního Chodova na obec Horní Jadruž.

„Při zatáčení vlevo dostala s traktorem na mokrém povrchu smyk a tím došlo k převrácení traktoru na pravý bok,“ vysvětlila průběh nehody policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Řidička se při nehodě nezranila, její čtyřiatřicetiletá spolujezdkyně ale ano. „Utrpěla lehčí zranění a transportovali jsme ji do Stodské nemocnice k dalšímu ošetření,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Dechovou zkoušku měla řidička negativní. Při kolizi unikly z traktoru provozní kapaliny, na které hasiči nasypali sorbent.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz