Záchranáři marně oživovali muže, který v Plzni skočil z mostu na Mikulášskou...

Záchranáři marně oživovali muže, který v Plzni skočil z mostu na Mikulášskou třídu. | foto: krimi-plzen

Muž skočil v noci z plzeňského mostu Milénia, pád na asfalt nepřežil

  • 11
Čtyřiatřicetiletý cizinec v noci na neděli zemřel poblíž vlakového nádraží v centru Plzně. S největší pravděpodobností skočil z mostu Milénia. Dopad z asi osmi metrů na silnici pod mostem nepřežil.

Zakrvácené mužské tělo leželo v sobotu před 23. hodinou na rozhraní chodníku a křižovatky Mikulášské a Železniční ulice pod mostem Milénia. Podle prvních svědectví zkrvavený muž údajně sám ještě volal na pomoc.

Záchranáři měli událost původně nahlášenou jako dopravní nehodu, sraženého člověka neznámým vozidlem. Mikulášská třída je frekventovanou výpadovkou z centra Plzně na jižní Plzeňsko a České Budějovice.

„Muže jsme se snažili resuscitovat. Zranění byla ale tak těžká a rozsáhlá, že jim na místě podlehl,“ uvedla dispečerka krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Kvůli zásahu záchranářů byla na Mikulášské třídě omezená doprava, dokonce byl úplně zastaven i provoz tramvají.

V průběhu zásahu vyšlo najevo, že muže nesrazilo žádné auto, ale smrtelná zranění si způsobil pádem z mostu. Ten je přitom určený jen pro auta, chodci na něm nemají co dělat.

„Cizinec se v sobotu před 23. hodinou skutečně pohyboval na mostě a následně z něj skočil. Je nařízena soudní pitva. Policie úmrtí muže dál prověřuje, není vyloučené, že se jednalo o sebevraždu,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.