Při výbuchu domu v Plasích se zranili dva lidé, muž má rozsáhlé popáleniny

  • 2
Při požáru rodinného domu v Plasích na Plzeňsku dnes ráno utrpěl muž popáleniny na 20 procentech těla a žena drobné zranění. Požáru předcházel výbuch.

Všechny složky integrovaného záchranného systému vyjížděly do Drahotínské ulice v Plasích po půl desáté dopoledne. „Požár byl malého rozsahu, údajně mu ale předcházel výbuch,“ uvedl za hasiče jejich mluvčí Petr Poncar.

Rodinný dům by měl být staticky v pořádku. Výbuch ale vysklil výplně oken.

Při požáru se zranili dva lidé. Pětatřicetiletý muž podle záchranářů utrpěl popáleniny na dvaceti procentech horní poloviny těla. „Letecky byl transportován na popáleninové centrum v pražských Vinohradech,“ upozornila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Hasiči bojovali s požárem mlýna na Plzeňsku, škoda je přibližně osm milionů

Zranila se také o tři roky starší žena. Ta utrpěla drobné poranění a sanitka ji odvezla na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně.

Podle svědka události byla slyšet velká rána, sklo z oken vyletělo až na druhou stranu silnice.

Na místě zasahují také policisté, kteří spolu s hasiči zjišťují, co se v domě stalo. „Kriminalisté z územního odboru Plzeň-venkov se zabývají případem výbuchu zatím nezjištěné látky. Při výbuchu došlo ke zranění dvou osob, které byly v blízkosti exploze,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Později doplnila, že zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.