Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Hostovi se nelíbil výběr hudby, na oslavě vytáhl nůž a zaútočil na ženu

  • 9
V Kralovicích na Plzeňsku se minulý týden zvrtla narozeninová oslava. Jeden z mužů tam kvůli výběru hudby napadl nožem ženu a vyhrožoval ji i dalším lidem zabitím. Aby nikomu opilec neublížil, snažili se mu ostatní nůž vzít. Přitom se ale poranili.

Incident se odehrál v pátek kolem jedenácté hodiny večer před bytovkou. Účastník oslavy nejprve kvůli hudbě napadl větším nožem sedmatřicetiletou ženu.

„Vyhrožoval jí i ostatním účastníkům oslavy zabitím,“ upozornila policejní mluvčí Eva Červenková. Aby své výhrůžky nezačal realizovat, dva muži a další žena se útočníkovi snažili držet ruce. Při tom ale došlo k jejich poranění.

„Devětatřicetiletý muž byl nožem zraněn na tváři, dvaatřicetiletý měl poranění na krku a třicetiletá žena byla zraněna na ruce. Poranění druhého muže si vyžádalo lékařské ošetření,“ vyjmenovala mluvčí.

Přivolaní policisté útočníka na místě zadrželi. Dechovou zkoušku měl pozitivní, číslo na displeji ukázalo 2,6 promile.

Kriminalisté nespokojeného devětadvacetiletého dýdžeje obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví a z přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování.

„Policejní komisař podal státními zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval,“ uzavřela Červenková s tím, že v případě prokázání viny mu hrozí až deset let odnětí svobody.