Při příjezdu prvních jednotek šlehaly ze střechy plameny. (16. července 2020)

Při příjezdu prvních jednotek šlehaly ze střechy plameny. (16. července 2020) | foto: Hasiči Železná Ruda

Apartmány na Šumavě vzplály kvůli svařování, škoda dosáhla osmi milionů

  • 0
Rozestavěné apartmány v Brčálníku na Klatovsku, které hořely v noci na čtvrtek, vzplály zřejmě kvůli svařování izolační lepenky v podkroví. Policisté v pátek informovali, že odhadovaná škoda dosáhla osmi milionů korun. Případ vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti.

Hasiči vyjížděli k požáru po jedné hodině v noci na čtvrtek. Oheň zdolávali téměř sedm hodin. Když na místo dorazily první jednotky, ze střechy budovy už šlehaly velké plameny. 

„Krov objektu o rozměrech asi 30 krát 10 metrů byl kompletně zasažen požárem. Nasadili jsme šest útočných proudů. Likvidace události byla nahlášena krátce před osmou hodinou,“ uvedl mluvčí hasičů Plzeňského kraje Petr Poncar.

K požáru vyjelo šest jednotek, hasiči využili i výškovou techniku. Událost se obešla bez zranění.

„Po dohašení byl na místo vyslán policejní psovod se služebním psem - specialistou na vyhledávání akcelerantů hoření, a výjezdová skupina klatovských kriminalistů. Při šetření zjistili, že v podkroví při svařování izolační lepenky došlo k zahoření prostoru mezi dřevěnou konstrukcí a sádrokartonem a odtud se požár rozšířil ke krovu domu a po celém podkroví,“ informovala v pátek policejní mluvčí Dagmar Brožová. Dodala, že škoda se vyšplhala na osm milionů korun.

V západočeské části Šumavy je to v krátké době už druhý požár rekreační budovy. Zhruba před měsícem hořela chata na Špičáku.

Brčálník na Šumavě

Brčálník na Šumavě

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,