(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Aneta Čapková pro iDNES.cz

Mladík vydíral spolužačku intimními fotkami, rok jí volal několikrát denně

  • 51
Měsíce strachu prožila šestnáctiletá dívka z Plzeňska od října 2017 do loňského července. Sedmnáctiletý mladík, který o ni měl zájem, ji prostřednictvím mobilního telefonu a sociálních sítí obtěžoval několikrát denně a posílal jí výhrůžné zprávy. Policie jej nyní stíhá za vydírání a nebezpečné pronásledování.

K vydírání mladík používal dívčiny intimní fotografie a videa, která mu v minulosti poslala.

„Od mladé dívky chlapec vyžadoval zasílání fotografií různých obnažených částí jejího těla nebo videí, kde měla dívka masturbovat. Vše pod pohrůžkou toho, že ji připraví o všechny kamarády, že zveřejnění dříve zaslané fotografie a videa na sociálních sítích a rozešlo je i jejím rodičům či do školy,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Mladík dívku svým nátlakem přiměl k rozchodu s jejím přítelem a vynucoval si její neustálou pozornost.

„Posílal jí výhrůžky typu: ‚Říkám, když budem v pohodě, není důvod ubližovat.‘ Dívenka měla z tohoto jednání strach. To je doslovně uvedené i v konverzacích, kde píše: ‚Ty máš hezkej život, ale já pomalu nemůžu jít ani s nikým ven kvůli tomu, že se tě bojím‘,“ přiblížila Kořínková.

Policisté, kteří se případem zabývali, vyhodnotili ze zálohy dívčina účtu přibližně 12 tisíc stran komunikace mezi obviněným a poškozenou.

Stalker během necelého roku učinil celkem 1 392 pokusů o telefonický kontakt prostřednictvím mobilní aplikace a dalších 322 pokusů o volání ze svého mobilního čísla. Dívce zaslal 1 856 zpráv obtěžujícího charakteru.