ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilce uvelebeného na kolejích vyrušil vlak. Nestihl se odplazit

  • 21
Notnou dávku opileckého štěstí měl osmatřicetiletý cizinec, který se v sobotu nad ránem uvelebil na kolejích nedaleko Stodu. Před přijíždějícím osobním vlakem totiž již nestačil uhnout. Ani strojvedoucí nebyl s to soupravu ubrzdit. Muž se však nakonec natáhl mezi koleje a přežil.

O sobotní události nedaleko obce Hradec u Stoda informovali policisté na webu.

„Ve 4:19 strojvedoucí zpozoroval muže, který ležel v kolejišti, začal intenzivně brzdit i vydávat zvukové znamení a tento zareagoval tím, že se posunul mezi koleje. Strojvedoucí nemohl na krátkou vzdálenost vlak dobrzdit, s vlakem projel nad mužem, a poté se zastavil,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Jak se později ukázalo, muž přežil. „Utrpěl lehké zranění a byl převezen k ošetření do nemocnice ve Stodě,“ dodala mluvčí.

Policisté zjistili, že oním výtečníkem, který si „ustlal“ mezi kolejemi, je 38letý cizinec. Po události u něj naměřili 1,75 promile alkoholu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: Stod