Pobyt za mřížemi za nedovolené ozbrojování hrozí muži z Plzeňska, který doma...

Pobyt za mřížemi za nedovolené ozbrojování hrozí muži z Plzeňska, který doma přechovával několik střelných zbraní. | foto: Policie ČR

Hraji si doma se zbraní, chlubil se muž. Žena na něj zavolala policii

  • 23
Špatný způsob, jak upoutat pozornost mladé ženy, zvolil sedmačtyřicetiletý muž z Plzně. Poté, co jí poslal fotografie zbraně, kterou má doma, a připsal, že si hraje, zavolala na něj policisty. Jak se ukázalo, muž měl doma zbraní několik, přestože nemá zbrojní průkaz.

Muž se s osmadvacetiletou ženou seznámil koncem loňského roku v plzeňské nemocnici, kde byl hospitalizován. Dvojice se spřátelila a po propuštění ze zdravotnického zařízení si psali prostřednictvím sociálních sítí. 

Jednou se pisatel chtěl ženě pochlubit, co má doma, a poslal jí dvě fotografie. Na nich byla dlouhá střelná zbraň se zásobníkem a jedním nábojem. K tomu připsal větu: Už si hraju, nudím se.

Když si text žena přečetla, lekla se a vše oznámila policistům. Ti muže zadrželi a při domovní prohlídce našli v jeho bytě v Plzni několik zbraní. 

„Šlo o dva revolvery, samopal, dvě palné dlouhé airsoftové zbraně a dva zásobníky. Zbraně byly částečně znehodnocené,“ vyjmenovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Podle ní si muž zbraně opatřil od svých příbuzných, kteří již nežijí. „Zbraně přechovával i přesto, že není držitelem zbrojního průkazu,“ upozornila mluvčí. 

Za nedovolené ozbrojování mu hrozí až dva roky za mřížemi.