ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Tragická nehoda na Plzeňsku vzala muži život, zemřel po nárazu auta do lampy

  • 4
Tragédií skončila jízda tříčlenné posádky nedaleko Chlumčan na jižním Plzeňsku. Podle prvotních informací auto narazilo do sloupu osvětlení u tamějšího železničního přejezdu. Při neštěstí jeden muž ve věku kolem 30 let zemřel.

„Utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem. Lékař na místě konstatoval smrt,“ sdělila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Dalšího podobně starého pacienta s těžkým zraněním a napojeného na umělou plicní ventilaci transportoval vrtulník na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Třetí pasažér, ročník 1995, skončil se středně těžkými zraněními na stejném oddělení.

Na místě nehody jsou stále kriminalisté a případ vyšetřují. „Řidič s vozidlem značky Peugeot 307 z dosud nezjištěných důvodů narazil do sloupu osvětlení u železniční trati. S největší pravděpodobností se jednalo o tři cizince. Prozatím jsme ztotožnili pouze jednoho ze zraněných. Ve věci byla nařízena soudní pitva,“ konkretizovala policejní mluvčí Hana Kroftová. Doplnila, že místo je průjezdné se zvýšenou opatrností.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz