Střet linkového autobusu s osobním autem uzavřel silnici ve Šťáhlavech na...

Střet linkového autobusu s osobním autem uzavřel silnici ve Šťáhlavech na Plzeňsku. (27. prosince 2022) | foto: Policie ČR

Ve Štáhlavech na Plzeňsku se srazil autobus s autem, po nehodě je pět zraněných

  • 0
Ve Šťáhlavech na Plzeňsku se v úterý po 18 hodině čelně srazil linkový autobus s osobním vozem. Zranění utrpělo pět lidí. Roční dítě odvezla sanitka na vyšetření do nemocnice. Na místě byl evakuační autobus, který převezl nezraněné pasažéry do Plzně. Silnice v místě nehody směrem na Rožmitál pod Třemšínem a Tábor zůstává i po 21. hodině zavřená. Řidič autobusu zřejmě nezvládl řízení poté, co se mu udělalo zle.

Dle informací serveru novinky.cz se mělo řidiči autobusu udělat zle, proto ke kolizi došlo. Zodpovědně a duchapřítomně zareagoval jeden z cestujících, který volant stočil tak, aby autobus nesjel z kopce. Pohotové jednání mladého muže ocenil místostarosta Šťáhlav Pavel Štětina (Nezávislí).

„Řidič měl snad mít i pěnu u pusy,“ popsal Štětina vyprávění mladíka. „Ten mladík se mu snažil sundat nohu z plynu a volantem pohnout tak, aby autobus nesjel z kopce, ale zastavil se o zeď zámeckého areálu, což se mu naštěstí povedlo,“ citují Štětinu Novinky.

„Z nehody jsme transportovali celkem pět osob,“ řekla mluvčí krajské záchranky Andrea Divišová. Devětatřicetiletý muž se zdravotní indispozicí bez zranění míří na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Do nemocnice dále vezly sanitky dvě ženy ročník 2000 a 1956 a muže ročník 1986 s lehkými zraněními. „Zhruba roční dítě vezeme k vyšetření na urgentní příjem,“ dodala mluvčí.

Hasiči nemuseli nikdo z cestujících z autobusu ani z osobního vozidla vyprošťovat. „Zajistili jsme vozidla proti samovolnému pohybu, provedli protipožární opatření a zajistili místo nehody. Ze stanice Košutka dorazil evakuační autobus, který odvezl nezraněné do Plzně. Dětským účastníkům nehody jsme poskytli posttraumatickou intervenční péči a darovali jim plyšové hračky,“ řekl Petr Poncar, mluvčí krajských hasičů. Při nehodě byl podle Poncera poškozen sloup elektrického vedení.

Příčinu nehody policie vyšetřuje. Silnice zůstává uzavřená.

,