Kriminalisté pátrají po muži, který v úterý napadl na hlavním vlakovém nádraží v Plzni mladou ženu. (ilustrační snímek)

Kriminalisté pátrají po muži, který v úterý napadl na hlavním vlakovém nádraží v Plzni mladou ženu. (ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Na nádraží zbil ženu a utekl s její peněženkou, násilníka hledá policie

  • 6
Kriminalisté pátrají po muži, který na hlavním vlakovém nádraží v Plzni napadl mladou ženu. Několikrát ji udeřil pěstí do obličeje a sebral jí peněženku.

Na pětadvacetiletou ženu muž zaútočil v úterý kolem šesté hodiny večer v hale vlakového nádraží. Podle policistů se žena nejprve s neznámým mužem pohádala.

„Následně ji shodil z lavičky a několikrát udeřil pěstí do obličeje. Žena uvedla, že násilník po ní chtěl mobilní telefon a peníze,“ sdělila mluvčí plzeňských policistů Michaela Raindlová.

Žena se útokům začala bránit a při tom začala krvácet z prstu, kde měla zranění z dřívější doby. Pachatel toho využil, sebral jí peněženku a utekl s ní pryč.

Zraněnou ženu si poté převzali do péče přivolaní lékaři. „Její zranění nejsou naštěstí vážná a nijak ji neohrožují na životě,“ dodala Raindlová s tím, že policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilného charakteru. 

Násilníka se zatím zadržet nepodařilo. Policisté po něm v současné době intenzivně pátrají a vyhodnocují záznamy z kamer.


Témata: Plzeň, policie