Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Na Domažlicku vlak srazil dítě. Není jasné, jak se do kolejiště dostalo

  • 5
V pondělí v podvečer smrtelně srazil osobní vlak dítě, které se pohybovalo v kolejišti u Blížejova na Domažlicku. Provoz na hlavní trati z Plzně do Německa byl mezi Blížejovem a výhybnou Radonice zastaven kvůli ohledání místa činu a vyšetřování.

„Oznámení jsme přijali dvě minuty po půl sedmé, tragickou událost šetří domažličtí kriminalisté,“ řekla po tragédii policejní mluvčí Hana Kroftová. S ohledem na citlivost případu nechtěla událost dál komentovat. U události kromě policistů asistovali také hasiči s pěti vozy.

Záchranáři o život těžce zraněného bojovali marně. „Přes veškerou snahu a úsilí zasahujících záchranářů na místě se již nepodařilo obnovit životní funkce zraněného. Lékař na místě konstatoval úmrtí,“ uvedla Mária Svobodová ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Zdrcené rodině pomáhali na místě specialisté. Zatím není jasné, jak se malé dítě na koleje dostalo, například zda uteklo z některé z blízkých zahrádek.

Dovolenkáři míří opět na železnici, Češi ale za Němci výrazně zaostávají

České dráhy nahradily vlaky po dobu zastavení provozu autobusy, které převážely cestující.

Jen asi o tři kilometry blíže k Domažlicím se na jednokolejné mezinárodní trati srazily 4. srpna 2021 u Milavčí osobní vlak se Západním expresem. Zemřeli oba strojvedoucí a jedna cestující.