Nehoda na železnici. V Běšinách na Klatovsku narazil vlak do osobního auta. Řidička se vážně zranila. (24. července 2023) | foto: HZS Plzeňského kraje

Po střetu auta s vlakem záchranáři oživovali řidičku, letěl pro ni vrtulník

  • 2
Na železničním přejezdu v Běšinách na Klatovsku se dopoledne srazil vlak s osobním autem. Řidička se při nehodě vážně zranila, záchranáři ji na místě resuscitovali. Ve vlaku se lehce zranili dva lidé.

Nehoda se stala krátce po desáté hodině na přejezdu mezi Běšinami a Nemilkovem.

Zaklíněnou devětačtyřicetiletou řidičku museli hasiči ze zdemolovaného auta vyprostit a poté ji předali záchranné službě k ošetření.

„Převzali jsme si do péče zhruba čtyřicetiletou ženu s vážnými zraněními. Na místě jsme ji resuscitovali, v bezvědomí se zajištěnými životními funkcemi byla letecky přepravena na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně,“ sdělila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Záchranáři také ošetřili strojvedoucího a další pětadvacetiletou ženu, oba utrpěli lehká zranění. Sanitky je odvezly do Klatovské nemocnice. V osobním vlaku celkem jelo jedenáct cestujících.

Zemřel bývalý normalizační ministr Toman, havaroval v autě

Nezraněným lidem hasiči pomohli při přestupu z vlaku do náhradního autobusu, který vyslaly České dráhy.

Podle policie řidička jela s fordem od Klatov na Běšiny. „Na železničním přejezdu nerespektovala světelné výstražné znamení, vjela na železniční přejezd a střetla se zde s vlakem, který jel od obce Železná Ruda směrem na Klatovy,“ popsala kolizi policejní mluvčí Iva Vršecká.

Strojvedoucí měl dechovou zkoušku negativní, u řidičky policisté nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

Podle webu Českých drah provoz na trati byl zastaven na několik hodin.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz