Vůz spadl do hlubokého výkopu, kus zábradlí se zapíchl řidiči do hrudníku

  • 17
Do hlubokého výkopu spadlo v noci na dnešek osobní auto v Plzni na Košutce. Část hrazení prorazila vozidlo a kus zábradlí probodl hrudník dvaatřicetiletého řidiče. Vážně zraněného muže záchranáři převezli do nemocnice.

Nehoda se stala krátce po desáté hodině večer ve Studentské ulici v blízkosti hasičské stanice. 

Vozidlo spadlo do šest metrů hlubokého výkopu a při pádu auto prorazilo část hrazení. Kovové zábradlí se částečně zapíchlo i do řidičova hrudníku. 

„Nehoda se stala v místě, kde se staví nový kruhový objezd. Za použití hydraulických nástrojů jsme ještě uvnitř auta odstřihli kusy oné trubky tak, aby bylo možné zraněného muže z vozu vůbec dostat ven. Poté jsme ho uložili do vakuových nosítek, z výkopu vytáhli přes nastavovací žebříky a předali záchranné službě,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar. 

Podle záchranářů dvaatřicetiletý muž utrpěl velmi vážná zranění. „Na místě jsme ho ošetřili a transportovali na emergency fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. 

Co přesně se stalo, nyní zjišťují dopravní policisté. „Řidič jel po Studentské ulici ve směru od kruhového objezdu do centra města a z dosud nezjištěných příčin vyjel vlevo mimo komunikaci. Prorazil vozem oplocení výkopu, ve kterém následně i havaroval,“ sdělila k nehodě policejní mluvčí Veronika Hokrová. 

Dechovou zkoušku nebylo možné u řidiče vzhledem k jeho zranění provést. Odběr krve byl proto nařízen v nemocnici. „Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ dodala mluvčí. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Témata: příkop, Hrudník, Plzeň