ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Trénink na závod do vrchu skončil tragicky, zemřel jezdec sportovního vozu

  • 20
Život 44letého jezdce Jiřího Lose si vyžádala nehoda auta závodu do vrchu v Albrechticích na Orlickoústecku. Vůz, který Los řídil, vyjel při tréninku ze silnice. Organizátoři po tragédii sobotní program závodu zrušili.

Nehoda se stala v sobotu po osmé hodině ráno na uzavřené trati závodu nazvaného I.GMS Albrechtický kopec.

Čtyřiačtyřicetiletý jezdec závodního vozu Mitsubishi vyjel z dosud nezjištěných příčin z trati do lesa. Zemřel na místě, uvedla mluvčí policie Dita Holečková.

„Nehoda se stala ve velké rychlosti, na výjezdu ze zatáčky,“ řekl ředitel závodu Aleš Gänsdorfer.

Podnik Albrechtický kopec je třetím dílem mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu. Jedou se na silnici první třídy 1/44 mezi Lanškrounem a Štíty. Trať je dlouhá čtyři kilometry.  Podle harmonogramu závodů byly v sobotu na programu tréninkové jízdy.

 „Dnes (tj. v sobotu) je závod zrušen a večer budeme jednat s jezdci, zda v neděli pokračovat, nebo ne. Sami se rozhodnou,“ řekl Gänsdorfer. 

Jezdec Jiří Los se pravidelně účastnil závodů českého i evropského šampionátu.

„Jiří Los, věčně usměvavý a srdečný člověk, dnes při prvním tréninku prohrál svůj boj s časomírou. Odpočívej v pokoji, kamaráde, nikdy na tebe nezapomeneme. Svoji stopu v tomto sportu jsi nechal navždy,“ uvedl web dovrchu.cz na své facebookovém profilu

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,