Mezi Zámrskem a Stradouní došlo k vážné dopravní nehodě čtyř nákladních aut.

Mezi Zámrskem a Stradouní došlo k vážné dopravní nehodě čtyř nákladních aut. | foto: HZS Pardubického kraje

Na přivaděči k D35 bouraly čtyři náklaďáky, jeden člověk zahynul

  • 4
Těžká dopravní nehoda čtyř nákladních aut, při níž zemřel jeden člověk, se stala dnes dopoledne na silnici I/17 u Stradouně na Orlickoústecku, která slouží jako hlavní přivaděč k dálnici D35 i sjezd z ní. V okolí neprůjezdného místa nehody se tvořily dlouhé kolony.

„Podle prvotních informací mělo jít o čtyři nákladní vozidla. Na místě je několik zranění, silnice je v současně době obousměrně neprůjezdná,“ řekla krátce po nehodě mluvčí krajské policie Iveta Kopecká.

„Jeden člověk měl zranění neslučitelná se životem. Dva další účastníci dopravní nehody mají lehčí zranění. Na místě máme tři vozidla ZZS Pardubického kraje, letecká záchranná služba byla odvolána,“ uvedla mluvčí krajských záchranářů Alena Kisiala. Jeden člověk byl převezen do nemocnice.

Podle policie do sebe nákladní auta narazila před světelnou křižovatkou na Vraclav. Zda za nehodou stojí technická závada, indispozice řidiče, vysoká rychlost, či nedodržení bezpečné vzdálenosti a nedobrzdění jednoho z aut, není zatím jasné.

„Jde o tragickou dopravní nehodu, kterou vyšetřují kriminalisté. U třech řidičů jsme provedli testy na alkohol a drogy, které byly negativní. U zemřelého řidiče bude nařízena soudní pitva,“ dodala Kopecká.

Silnice, která slouží k příjezdu a sjezdu z dálnice D35, byla kvůli záchranným a vyprošťovacím pracím několik hodin uzavřena. Policie nejprve informovala, že kolem 15. hodiny silnici zprůjezdní, před 16. hodinou uvedla mluvčí, že to bude později. Nakonec se podařilo provoz obnovit krátce před půl sedmou večer.

Policisté dopravu od Vysokého Mýta na Hradec Králové odkláněli k dálnici po silnici II/322 přes Dolní Roveň. Opačný směr z dálnice na páteřní silnici I/35 jezdil přes Radhošť.

Podle serveru dopravniinfo.cz se na objízdných trasách tvořily dlouhé kolony. Kvůli nehodě byla u obce Městec uzavřena i nájezdová rampa dálnice ve směru na Vysoké Mýto.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

2. září 2023