Dodávka, která shořela v Březové nad Svitavou. | foto: HZS Pardubického kraje

Na Svitavsku shořela dodávka, terénní vůz stihl majitel zachránit

  • 0
Na Velikonoční pondělí začal hodinu a půl po půlnoci hořet přístřešek pro auta v Březové nad Svitavou. Shořela pracovní dodávka, s terénním vozem stihl majitel před plameny ujet. Škoda dosáhla 600 tisíc korun, policie i hasiči vyšetřují, zda oheň nezaložil někdo úmyslně.

Do Březové nad Svitavou vyrazili v pondělí v 1:22 hodin profesionální hasiči ze Svitav a místní dobrovolní hasiči spolu s kolegy z Brněnce. Hořel přístřešek, pod kterým bylo zaparkované užitkové vozidlo Iveco Daily.

Dodávka, která shořela v Březové nad Svitavou.

Hned vedle byl zaparkovaný také automobil Jeep Grand Cherokee, se kterým ale majitel stačil odjet, takže plameny zničily jen dodávku. Lehla popelem za necelou půlhodinu. 

"Hned v ranních hodinách si nechal vyšetřovatel hasičů povolat na místo psa vycvičeného na vyhledávání hořlavých kapalin," uvedla Vendula Horáková, mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje.

Z místa požáru vyšetřovatel odebral vzorky, které jsou na expertize a mají pomoci odhalit příčinu požáru, případ vyšetřuje i policie. Škoda byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun. "Hasičům se podařilo uchránit část přístřešku přibližně za sto tisíc korun," dodala Horáková. 


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit

Témata: Pardubický kraj