Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: AP

Matka nařezala školačce kvůli profilu na Facebooku, výchovu řeší policie

  • 819
Používání sociálních sítí je zejména mezi mladými lidmi zcela běžné. Ovšem jedna nezletilá dívka v Pardubicích na založení vlastního profilu doplatila fyzickým trestem od své matky. Na vše přišla učitelka při hodině plavání.

Žačka pardubické základní školy absolvovala hodinu tělocviku v bazénu. Pozornosti učitelky však neunikly velké modřiny. Učitelka tedy chtěla zjistit, kde dívka přišla ke zbarveným šrámům v oblasti hýždí.

Do školy se proto dostavili policisté, informaci dostal i orgán sociálně-právní ochrany dětí. A dívka popsala, jak se vše seběhlo.

Svět teenagerů: sebevědomí podle počtu lajků

Jak žijí mladí na síti

„Její matka údajně zjistila, že si přes její zákaz založila facebookový profil a za to následoval velký výprask vařečkou. Dívka se údajně bránila a při snaze vykrýt rány měla pohmožděnou i horní končetinu,“ popsala sled událostí policejní mluvčí Eva Maturová.

Do školy nakonec dorazila i matka, která svoji poněkud vznětlivou reakci vůči dceři nepopřela.

„Její slova byla totožná s výpovědí dívky. Ta však měla až tak veliký strach z toho, co bude doma následovat, že prosila nejen policisty, ale i sociální pracovnici o to, aby nemusela spát doma,“ uvedla Maturová.

Kde a jak dlouho dívka následně přebývala, policisté nechtěli z taktických důvodů zveřejňovat. Nyní budou prověřovat, zda šlo o ojedinělý „zkrat“, nebo zda je podobný trest v rodině běžnou záležitostí.

„Mohlo by tu být spatřováno podezření z trestného činu týrání svěřené osoby, kde v horní hranici může být pachatel potrestán až pětiletým odnětím svobody,“ dodala Maturová.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit