Hasiči spolu s policisty v pátek dopoledne vytahovali v Pardubicích utonulého muže z Labe. | foto: HZS Pardubického kraje

Svědci ohlásili tělo v Labi, policisté mezi nimi našli hledaného mladíka

  • 3
Pardubičtí hasiči dopoledne vytahovali z Labe bezvládné tělo utonulého muže. Źe na hladině něco plave, upozornili náhodní dva kolemjdoucí. Podle policistů se zřejmě jedná o sedmadvacetiletého pohřešovaného. Při prověřování na místě události ale odhalili také celostátně hledaného.

Na místo jako první vyjela po deváté hodině hlídka městské policie. Jelikož tělo plavalo zhruba dvacet metrů od břehu, přivoláni byli i hasiči, kteří se k němu dopravili na člunu.

K Labi zamířili také kriminalisté s lékařkou, která konstatovala smrt utonutím.

„Šlo o muže, který zemřel bez cizího zavinění. Lékařka nezjistila, že by se na jeho smrti měla podílet další osoba,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Jak dlouho byl muž ve vodě, zatím není jasné. Kriminalisté nařídili soudní pitvu.

Policisté ověřují také totožnost utonulého, je totiž pravděpodobné, že by se mohlo jednat o člověka, který figuruje v policejní databázi.

„Je možné, že jde o pohřešovaného sedmadvacetiletého muže,“ řekla Janovská.

Shodou náhod se během vyslýchání svědků v okolí dostal policistům „pod ruku“ dvacetiletý mladík, u kterého po předložení dokladů zjistili, že je celostátně hledaný v jiném případu.

„Co tam mladík dělal, kriminalisté vyšetřují. V Benešově na něj byl vydán předběžný souhlas se zadržením. Muže mladíka zadrželi, eskortovali na obvodní oddělení a dál budou probíhat další úkony,“ dodala policejní mluvčí.