Strážníci si přes infocentrum nechali přivolat rodiče. | foto: Městská policie Pardubice

Opilá žena vyklopila kojence z kočárku, další dítě nechali rodiče v autě

  • 6
Devětatřicetiletá opilá matka v Pardubicích při vystupování z trolejbusu vyklopila půlroční miminko z kočárku. Kojenec skončil na pozorování v nemocnici. Jiní rodiče zas nechali v podvečer spící dítě na parkovišti u hypermarketu a odešli nakupovat.

Matka nadýchala skoro tři promile a ještě byla naštvaná, že musí jednat se strážníky.

„Miminka se ujali zdravotníci a v doprovodu jeho matky jej převezli do nemocnice. Lékaři si kojence ponechali pro jistotu na pozorování a matku si domů odvedl otec dítěte,“ řekla mluvčí pardubických městských strážníků Lucie Klementová.

Jen jsem si odskočila na poštu, omlouvala matka miminko v rozpáleném autě

Včera v podvečer strážníci zasahovali také na parkovišti u jednoho hypermarketu. Rodiče odešli na nákup a v autě nechali spát svojí pětiletou dceru.

„Když se dívenka probudila, začala plakat. Dítěte uzavřeného v autě si všimla žena, která okamžitě informovala strážníky. Hlídka pohledem do vozu zjistila, že dívka není v ohrožení života, má jen strach a hledá maminku,“ řekla Klementová.

Strážníci si přes infocentrum nechali přivolat k autu rodiče. Ti auto odemkli a plačící dcery se ujali. Dítě bylo v pořádku a v přítomnosti rodičů se ihned uklidnilo.

„Důvod, proč zůstalo v autě, je vždy jako přes kopírák. Přitom bychom děti neměli nechat v horkých letních dnech ani na okamžik zavřené ve vozidle. Nikdy nevíme, co se při odběhnutí může stát. Samotného dospělého může zdržet nějaká nepředvídatelná situace a neštěstí je na světě. Toto varování platí i pro případ domácích mazlíčků,“ dodala Klementová.

20. července 2022