Diskuze

Fakulta v Ostravě nemůže přijímat budoucí lékaře, nemá dost vyučujících

Pro zájemce o studium medicíny v Ostravě to není dobrá práva. Letos nedostanou šanci. Poprvé po deseti letech od chvíle, kdy nová Lékařská fakulta Ostravské univerzity přijala první studenty oboru všeobecné lékařství, nesmí vzít žádné nové mediky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Tady ale nejde o nezájem studentů, ani o jejich špatnou kvalitu, ale o nedostatek vyučujících.

1 0
možnosti
JD

Což je samozřejmě škoda, protože poptávka lékařů v regionu je určitě obrovská a i klinická část vzdělání musí být super, vzhledem k počtu mediků (tuším kolem 80) a velikosti FNO. S tím nemůže téměř nikdo v republice soupeřit.

2 0
možnosti

R87a76d98e49k 53Š47a71t71a27n

10. 7. 2020 11:37

Hm no..Bylo jakesi hodnocenu a prisnymm pozadavkum EU vyhovela jaen Lek. Fakulta v Hradci...

Fakt je, ze jiz pred zhruba 50 lety tam studentim z Bena dostavali umistenky. Reseni bylo horkou jehlou, tychle chteli odejit a odsesli

0 0
možnosti
JD

Dnes prostě zákonitě nemůže vyrůst lékařská fakulta jen tak na zelené louce. Je tu několik faktorů, ten hlavní je směšné ohodnocení pedagogických pracovníků, kvůli kterému se určitě na preklinické obory nikdo nežene. To si myslím, že kdyby byla vůle, tak by se dalo změnit. Další faktor je bezpochyby snižování celorepublikového počtu erudovaných odborníků ve stěžejních oborech, se kterým se potýkají všechny fakulty.

0 0
možnosti
JK

J69a34n 81K26r86u36p25k19a

9. 7. 2020 16:59

Tak jo, zlikvidujme českou školu a berme Bulhary, Rumuny či Ukrajince z druhořadých nebo rovnou třetiřadých univerzit. Ale to nevadí, hlavně, že budou. A že to není nesmysl dokazují i slova členů vlády za ANO, kteří si stále pohrávají s myšlenkou dovozu "lékařů" z těchto zemí bez atestací.

0 2
možnosti
LM

Vůbec nic nevíš o lidech, lékařích z těch tvých regionů.

Apropo, ty se živíš jak a jaké máš vzdělání, že si dovoluješ "kopat" do lidí s jistým vyšším vzděláním?

0 0
možnosti
PK

Nic proti Ostravě, ale v rámci studia nebývá první volbou, jak OU, tak i VŠB :-/

1 1
možnosti
Foto

VŠB má některé obory, ve kterých je specifická. Ani OU není nutně ve všem slabá, ale LF je jeden velký malér a potěmkiniáda už od začátku - a bez zjevné snahy s tím něco skutečně dělat.

0 0
možnosti
HF

Ta poslední věta je teda úžasná "investovalo se 642 miliónů". To by bylo lepší napsat, kde se ty peníze vzaly.

0 0
možnosti
Foto

Ono to není zase až tak moc. Malér je, že i když už od počátku nebyli lidé a už první akreditace proběhla v zásadě podvodem (i když v té době legálním - pomocí turbodocentů), tak se do lidí moc neinvestovalo.

0 0
možnosti
VG

Mizerně platí. Kdo umí rýžuje v soukromém sektoru.

0 0
možnosti
MH

Ostravská LF je jako Plzeňská práva. Kdo chce být lékař a nemá na to, jde studovat do Ostravy. Tam projde každý.

Nikdy to neměla být aktivní LF, teď je to zcela zřejmé. Ale v zasvěcených kruzích se o tom mluvilo celé léta. Prosadili si to Lidé ze severní Moravy s podporou AGELu, který tuto LF téměř zcela ovládá.

1 9
možnosti
JB

J49a76n 28B39a57r78t13a

9. 7. 2020 14:54

No aby na vas Martinek neposlal soud za sireni pomluvy. Snad mate po ruce dukazy se hajit.

0 0
možnosti
JK

J84a89n 20K10r52u43p75k41a

9. 7. 2020 14:33

Lékaři potřebujeme, a i ty, co přijali na "odvolání". Lékařství vystudují často lidé, kteří mají výhodu fotografické paměti, což je zárukou úspěchu ve škole, nikoliv však v praxi. Druhou variantou je sem pašovat doktory z Východu. Jistě, kijevská nebo moskevská fakulta budou i ve srovnání s LF UK naprosto v pohodě, ale to je tak asi vše.

1 2
možnosti
MH

Mohu Vás ujistit, že lidé s fotografickou pamětí LF nevystudují. Je to škola pro pilné lidi, co si studium vysedí po nocích a hlavně pro lidi, co umí spojovat souvislosti. Memorování je zejména v anatomii a v menší míře v některých dalších předmětech prvních ročníků. Pak je to hlavně o spojování znalostí do sebe a na to je nutná logika. Kdo se jen memoruje, bude navždy špatný doktor.

3 0
možnosti
JP

"Lékařská fakulta Ostravské univerzity vznikla před deseti lety. Podle představitelů kraje je nezbytná a potřebná. Vystudovalo ji 3 323 lidí, absolvovalo na ní 282 lékařů." - z 3.323 absolventů je jen 282 lékařů? Co teda dělají ti ostatní absolventi?

0 0
možnosti
Foto

Ostatní zdravotníky. Np. Zdravotní sestry, ošetřovatelé, fyzioterapeuty a pod.

4 0
možnosti