Na místo nehody na Jablunkovsku vyletěl i záchranářský vrtulník. (ilustrační snímek)

Na místo nehody na Jablunkovsku vyletěl i záchranářský vrtulník. (ilustrační snímek) | foto: ZZS MSK

Při nehodě na Jablunkovsku zemřel člověk, pět dalších je zraněno

  • 0
Jeden člověk zemřel a dalších pět lidí bylo v pondělí ráno zraněno při nehodě dvou osobních vozidel nedaleko Mostů u Jablunkova na Frýdecko-Místecku. Silnice I/11 směrem na Slovensko byla uzavřena zhruba šest hodin.

„Nehoda se stala na obchvatu na silnici I/11. Stalo se to krátce po sedmé hodině ranní a čelně se tam srazila dvě osobní motorová vozidla, přičemž jedno v důsledku srážky bylo odmrštěno pod projíždějící kamion,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Provoz se povedlo obnovit po 13. hodině.

Přesnou příčinu nehody policie zjišťuje. Důležitý dopravní tah musel být v místě nehody obousměrně uzavřen a policie odkláněla dopravu.

Ke zraněným letěl vrtulník záchranářů a dvě posádky se sanitkou. „Záchranáři bohužel nemohli pomoci cestujícímu z osobního vozidla, který utrpěl poranění neslučitelná se životem a podlehl jim bezprostředně po havárii. Ošetřovali i pět mužů ve věkovém rozpětí osmadvacet až čtyřiapadesát let. Všichni byli při vědomí a utrpěli středně závažná poranění. Ve dvou případech poranění páteře, dále pak hlavy, hrudníku a dolní končetiny,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Jednoho ze zraněných přepravil vrtulník do ostravské fakultní nemocnice, ostatní čtyři muže sanitky převezly na chirurgickou ambulanci třinecké nemocnice.  

Jak uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela, na místo vyrazily dvě jednotky profesionálních hasičů a stejný počet jednotek dobrovolných hasičů.

„Z vozidel jsme vyprošťovali několik lidí, bohužel jeden člověk nehodu nepřežil,“ řekl Kůdela. Na místo dorazila i těžká vyprošťovací technika.

Tragická nehoda se stala na velmi frekventované silnici I/11, která tvoří výpadovku na Slovensko.

Tragická nehoda se stala na velmi frekventované silnici I/11, která tvoří výpadovku na Slovensko.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,