Diskuze

Šedesátá léta byla zlatou érou trampů, vzpomíná havířovský pamětník

Ke stému výročí vzniku trampingu v Československu připravil Stanislav Galásek výstavu mapující život komunity v Havířově. Ve zlaté éře čundrů byl právě Havířov centrem dění. Svého času zde bylo více než padesát trampských osad. Galásek, v trampské komunitě známý jako Johnki, v rozhovoru zavzpomínal na „zlaté šedesátky“ i nespoutanost trampů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem z Kladna, mám to blízko na Berounku, Vltavu, relativně blízko na Sázavu..A věřím že tramping nevymře, na těchto řekách se drží statečně:-);-)

1 0
možnosti

Neřekl bych, že trampové vymřou. Je jich spousta, i mladých. Poslední potlach na Březince před týdnem byl super. Tímto zdravím pořádající T. O. Sen a Osadu drsnejch dědků.

0 0
možnosti

Jezdili jsme na tremp celé 80 a něco v devadestákách, policajti sice až moc aktivně kontrolovali občanky, ale tím to končilo.Krásné vzpomínky, a i z Havířova jsme měli pár spolutrampů.:-)

0 0
možnosti

jj, zlatá léta nespoutané hluboké totality ;-D

0 0
možnosti

Jezdila jsem v sedmdesátých letech trampovat i na potlachy a stalo se mi jen jednou že jsme byli kontrolováni policií ale jen proto že se nás sešlo opravdu hodně. Velitel policistů nám jen řekl - žádný velký bordel a hlídat oheň. Ty keci jak je komunisté pronásledovali jsou lži a jestli je pronásledovali tak opravdu jen proto že dělali bordel. Když jste se chovali slušně tak si nás nevšímali.

2 3
možnosti

M67i75l49a61n 13V65o39l85e88k

4. 11. 2018 17:43

Vždycky to je o lidech.

0 0
možnosti

Za komunistu? Toz to asi tezko ...

1 2
možnosti

Zlatá éra trampů byla do začátku devadesátých let. Kdo nejezdil na portu, Brdy, Ameriku, ... prostě nepochopí. Co se nepovedlo komunistům zničit (pokud to vůbec chtěli) tak se povedlo demokracii a jinému stylu života.

2 2
možnosti

To minus jsem dal asi omylem já, se omlouvám. Ano, všechno už je jinak. Pro mě byla stěžejní 80. léta, až na komunisty to jsou fajn vzpomínky...

3 0
možnosti