Diskuze

Za přehradu žádá obec na Bruntálsku obchvat, pro stát je drahý

Přibližně pět tisíc aut denně projede středem Nových Heřminov na Bruntálsku. Silnici I/45 vnímají obyvatelé obce jako problém a právě ona se může stát symbolem dohody obce a státu v otázce stavby plánované přehrady. Jednání však zatím zůstávají v patové situaci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47a67n 51T11u21r78o83ň

8. 8. 2019 14:50

Tak si počkáme na další sto a víceletou vodu, kdy škody budou násobně vyšší než náklady na obchvat. No a pak i úředníkovi dojde, že lepší je se dohodnout..:-P

1 1
možnosti

Ten obchvat a jeho nákladnost byl jednou z hlavních příčin, proč se nakonec rozhodlo stavět malou přehradu. Takže pochopitelně se Povodí nechce do tajkové investice, která by stále pro ně obrovské peníze a není přímo nutná.

2 1
možnosti

Jenže když chce někdo něco stavět, potřebuje souhlas. Např. majitelé pozemků. A majitele pozemků jaksi nezajímá, jestli je to z pohledu investora zbytečnost, nebo není.

Je to ve stylu "ber, nebo nech být"

1 0
možnosti

Postavte obchvat, pak budeme souhlasit s přehradou. Ale né, nejdříve vy odsouhlaste přehradu a my začneme chystat obchvat obce. Ale jo, ale né. Ale jó, ale né. Jak malá děcka na pískovišti. 8-o

3 2
možnosti

Jak malé děcko na pískovišti je tady stát. Od obce podle mě legitimní požadavek v naprosto nepatrně ceně.

0 1
možnosti