Čelní sklo osobního automobilu po nárazu kusu ledu z protijedoucího náklaďáku.

Čelní sklo osobního automobilu po nárazu kusu ledu z protijedoucího náklaďáku. | foto: Policie ČR

Led z náklaďáku poničil auto a zranil spolujezdce. Policie hledá svědky

  • 62
Z protijedoucího vozidla na ostravské Rudné ulici se uvolnily kusy ledu, které pak rozbily čelní sklo osobnímu automobilu a zranily spolujezdce. Policie upozorňuje, že nelze vyjíždět s nedostatečně odstraněným sněhem a ledem, současně kvůli vyšetření nehody hledá případné svědky.

Případ se stal ve středu 14. února v 11:29 hodin na Rudné ulici, a to v úseku mezi ulicemi Výstavní a Vratimovská.

„U benzinové čerpací stanice OMV spadl led na osobní vozidlo Škoda Octavia, které jelo směrem na Havířov. Led se uvolnil ze střechy protijedoucího nákladního vozidla,“ sdělil ostravský policejní mluvčí Richard Palát.

Dodal, že při poškození vozu ledem se poranil i 41letý muž, který seděl na místě spolujezdce. „Řidič nákladního vozidla pokračoval v jízdě, aniž by věc na místě řešil,“ dodal Palát.

Na námrazu nebo led pamatuje novela zákona

Policie proto žádá svědky nehody, aby se ozvali buď na bezplatnou linku 158 nebo přímo na Dopravní inspektorát v Ostravě, číslo 974 725 581.

Podle novely zákona o silničním provozu, která platí takřka dva roky, nesmí řidič řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu vpřed, vzad i do stran. „Stejně tak nesmí řídit vozidlo, na němž nebo na jeho nákladu je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu,“ upozornil další policista Lukáš Kendzior.