Koupaliště v Osoblaze na Bruntálsku. | foto: navylet.cz

V Osoblaze zůstane v létě koupaliště zavřené, nová plovárna bude poloviční

  • 0
Koupaliště v Osoblaze na Bruntálsku zůstane letos v létě zavřené. Důvodem jsou vysoké náklady na provoz a špatný technický stav v kombinaci se snižující se návštěvností letního areálu. Aby obec v příštích letech na provoz koupaliště tolik nedoplácela, plánuje jeho proměnu. Letní plovárna by měla být zhruba poloviční.

„Hledáme firmu, která navrhne revitalizaci a proměnu koupaliště,“ informoval starosta Osoblahy Antonín Rous. Obec chce letní areál zmenšit.

Koupaliště v Osoblaze na Bruntálsku.

„Na místní podmínky je koupaliště obrovské,“ konstatoval starosta s tím, že stávající velikost je 56 krát 26 metrů. „Zmenšení vzejde z nového návrhu,“ dodal Rous.

Zastupitelé Osoblahy už zadání přípravy projektové dokumentace revitalizace koupaliště schválili z ekonomických i technických důvodů.

„Rostou ceny energií, chemie, naopak návštěvnost klesá. Loni jsme na provoz dopláceli tři čtvrtě milionu korun. Zároveň ale bazénová vana propouští vodu, technický stav už je špatný,“ řekl starosta Rous.

Termín, kdy by mohl být v Osoblaze hotový nový letní areál, zatím nelze odhadnout. Ani v příští letní sezoně to zřejmě nebude.