(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: ZZS MSK

Pes napadl na Opavsku matku svého majitele, žena přišla o ruku

  • 343
Incident, při kterém pes napadl 77letou ženu, se ve čtvrtek před polednem stal na Opavsku. Těžce zraněnou ji museli záchranáři přepravit do ostravské fakultní nemocnice. Podle mluvčího zařízení žena přišla o ruku.

Co přesně se v obci Melč odehrálo, není zatím jasné. Podle opavského policejního mluvčího René Černohorského byl v domě 49letý muž se svou 77letou matkou. Uvnitř měl i svého psa pitbulteriéra. „Podle prvotních zjištění muž odešel mimo dům a když se vrátil, jeho matka ležela na zemi se zraněnou rukou,“ přiblížil mluvčí.

Do vesnice byli přivoláni záchranáři. „Žena byla po napadení psem při vědomí, utrpěla však velmi vážné poranění horní končetiny a zasahující lékař zjistil rozvoj šokového stavu. Postižené, která se nacházela v život ohrožujícím stavu, bylo nutno ošetřit zraněnou končetinu, zajistit žilní vstup a uvést ji do umělého spánku,“ popsal zásah mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Pro zraněnou přiletěl záchranářský vrtulník a přepravil ji na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě. „Stav pacientky zůstával v době předání nadále velmi vážný,“ dodal mluvčí Humpl.

Jak uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Tomáš Oborný, o ženu pečují na klinice Anesteziologicko-resuscitační medicíny. „Bohužel pacientka utrpěla ztrátové poranění horní končetiny a její stav zůstává velmi vážný,“ řekl.

Policisté se případem dále zabývají.