Volvo se ve vzduchu zaklínilo do jednoho ze stromů, řidič neměl šanci na přežití. (12. března 2020) | foto: Policie ČR

Letící auto se nad zemí obtočilo kolem stromu, řidič neměl šanci přežít

  • 121
Zřejmě příliš rychlá jízda byla příčinou tragické nehody, která se stala ve čtvrtek navečer na Opavsku. Řidič auto neovládl, to vyletělo ze silnice a v letu narazilo do dvou stromů, jeden přerazilo. Snaha záchranářů o mužovu záchranu už byla marná.

Nehoda se stala před osmnáctou hodinou na silnici I/11 mezi Opavou a Bruntálem ve směru od obce Vlaštovičky v osadě Zadky, místní části Neplachovic.

„Třiašedesátiletý řidič z Prostějova tam ve Volvu S60 na přímém úseku silnice z dosud přesně nezjištěných příčin vyjel vpravo mimo vozovku do silničního příkopu. Po čelním nárazu do stromu byl vůz nadzvednut do vzduchu a levým bokem narazil do druhého stromu. Automobil tak zůstal ve vzduchu obmotán a zaklíněn kolem kmene stromu,“ popsal policejní mluvčí René Černohorský.

Řidič zůstal v troskách auta. „V okamžiku příjezdu posádek záchranné služby nejevil žádné známky života. Zasahující lékař zjistil mnohočetná poranění v oblasti páteře, hrudníku, pánve a dolních končetin, která byla neslučitelná se životem,“ konstatoval krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že záchrana nebyla možná.

Policisté dál vyšetřují okolnosti nehody, například byla nařízena soudní pitva zemřelého kvůli případnému zjištění alkoholu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.

Nehoda se stala na silnici I/11 v katastru obce Neplachovice-Zadky na Opavsku.

Nehoda se stala na silnici I/11 v katastru obce Neplachovice-Zadky na Opavsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz