ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Pešek, MF DNES

Při nehodě u Opavy zemřel senior. V křižovatce nedal přednost náklaďáku

  • 12
Na silnici mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí ve čtvrtek odpoledne zemřel řidič osobáku. Podle prvotních informací policie nedal v křižovatce přednost nákladnímu vozu, který jel po hlavní.

Ke kolizi došlo v Brance u Opavy. Řidič nákladního vozu jel po hlavní silnici od Hradce nad Moravicí na Opavu. Cestu mu zkřížil šofér osobáku, který chtěl z vedlejší silnice odbočit doleva na Hradec. 

„Řidič osobního vozu Ford Focus (ročník 1947) nedal na křižovatce při vyjíždění přednost a došlo ke střetu, při kterém zemřel,“ uvedl opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Jeho čtyřiašedesátiletý spolujezdec utrpěl vážné poranění hlavy a mozku, přiletěl k němu záchranářský vrtulník. „Záchranáři jej uložili do podtlakové matrace, zajistili krčním límcem, podali kyslík a potřebné léky. Po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče byl transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. 

Šofér nákladního vozu MAN se nezranil. Silnice I/57 byla ve čtvrtek odpoledne v obou směrech uzavřena. Řidiči byli odkláněni na objízdnou trasu ve směru na Chvalíkovice.

U řidiče nákladního vozu policisté vyloučili požití alkoholu před jízdou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz