(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Štěrba, MF DNES

Rodina z Krnova vzala na noc domů bezdomovce. Druhý den odmítal odejít

  • 308
Rčení o potrestání dobrých skutků si jistě připomínali muž se ženou z Krnova, když v mrazivé noci vyslyšeli prosbu bezdomovce a nechali ho u sebe přenocovat. Na druhý den se totiž muž dožadoval další pomoci a nehodlal odejít.

Rodina s dětmi z Mánesovy ulice před několika dny vzala pod střechu bezdomovce, protože byla mrazivá noc. Muž ale druhý den odmítal odejít a lidé si s ním nevěděli rady. Požádali proto o pomoc městskou policii. 

„Když strážníci přijeli na místo, pětatřicetiletý muž bez domova tam nebyl. Šel si prý shánět matraci na spaní,“ uvedla mluvčí města Dita Círová.

Strážníci chvíli čekali, ale pak už museli místo opustit. Poučili tedy muže a ženou, aby bezdomovce dovnitř rozhodně nepouštěli a případně opět zavolali.

Netrvalo dlouho a bezdomovec se vrátil. Když ho nechtěli pustit dovnitř, začal vyvádět a protestovat. Opakovaně se domáhal vstupu do bytu.

Když na místo opět přijela hlídka městské policie, bezdomovec strážníkům tvrdil, že si u ženy noclehy předplatil. Protože však neměl důkaz a žena to popřela, musel si sbalit své věci a odejít.