Čelní sklo Škody Octavia po střetu s mužem na kolečkových bruslích v Karviné....

Čelní sklo Škody Octavia po střetu s mužem na kolečkových bruslích v Karviné. Bruslař střet nepřežil. (2. dubna 2018). | foto: Policie ČR

Bruslař přejížděl čtyřproudovou silnici, střet s autem nepřežil

  • 11
Při velikonoční vyjížďce zemřel v Karviné mladý muž, který se vydal do ulic na kolečkových bruslích. Vybral si špatnou trasu a při přejíždění čtyřproudové silnice ho srazilo auto.

Nehoda se stala v pondělí těsně před druhou hodinou odpoledne na Bohumínské ulici, která slouží jako výpadovka z Karviné na Ostravu a je hodně frekventovaná.

„Muž ve věku 26 let na kolečkových bruslích jel po silnici ve směru na Ostravu v pravém jízdním pruhu. Za světelnou křižovatkou přejel z pravého do levého jízdní pruhu, kde ho srazilo ve stejném směru jedoucí vozidlo,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Letos na Karvinsku tři smrtelné nehody

Podle předběžných informací chtěl bruslař, který je podle zákona na silnici posuzován jako chodec, nejspíše přejet na druhou stranu silnice. Policejní mluvčí poznamenala, že při střetu bruslař utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel.

Na místo hned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci, která podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla byla u těžce zraněného muže během šesti minut od oznámení na linku tísňového volání.

Snaha záchranářů byla marná

Přiblížil, že bruslař byl v bezvědomí a bezdeší, rovněž došlo k zástavě krevního oběhu. „Zasahující lékař u postiženého zjistil mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy a hrudníku. Záchranáři neprodleně zahájili rozšířenou resuscitaci. Za použití léků a přístrojové techniky se pokoušeli obnovit činnost srdce. Veškerá snaha se však ukázala jako marná a muž na místě podlehl svým poraněním,“ konstatoval mluvčí Humpl s tím, že lékař záchranky musel konstatovat smrt. 

Třiadvacetiletý řidič vozu Škoda Octavia nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných návykových lýtek. Okolnostmi nehody a mírou zavinění obou účastníků se policisté dál zabývají, případ vyšetřují jako přečin usmrcení z nedbalosti. Podle Viačkové je to letos na Karvinsku třetí nehoda se smrtelným zraněním.