Společnost HSF System staví i nákladní terminál na letišti v Mošnově.

Společnost HSF System staví i nákladní terminál na letišti v Mošnově. | foto: ČTK

Ostravská stavební společnost HSF System vytvořila holding Purposia Group

  • 0
Ostravská stavební společnost HSF System vytvořila holdingovou strukturu, do které začlenila 26 firem s tržbami převyšujícími ročně tři miliardy korun. Hlavními důvody založení holdingu, který nese jméno PURPOSIA Group, jsou zvýšení efektivity a další plány na expanzi. Společnost HSF System to oznámila v tiskové zprávě. V současnosti holding zaměstnává v Česku a na Slovensku více než 250 lidí.

HSF System je ryze česká firma, která působí na stavebním trhu od roku 2002 a patří mezi nejvýznamnější stavební společnosti v Česku a na Slovensku. V roce 2022 dosáhla mezinárodní skupina HSF System rekordních konsolidovaných tržeb 2,6 miliardy korun, za posledních pět let narostly tržby skupiny téměř o 72 procent. V letošním roce očekává tržby převyšující tři miliardy korun.

„Důvodů, proč jsme se rozhodli vytvořit holdingovou strukturu, je několik. V uplynulých letech jsme významně rostli, v portfoliu dnes máme 26 společností. Postupně jsme dospěli do bodu, kdy potřebujeme jejich management ještě více zefektivnit. Chceme se vydat cestou chytrého řízení a využít synergické efekty holdingu. Slibujeme si od tohoto kroku také snadnější přístup k financování i úsporu nákladů,“ uvedl předseda představenstva skupiny Purposia Group Jan Hasík.

Místopředseda představenstva skupiny Tomáš Kosa uvedl, že založením holdingu významně posílili svou pozici na českém a slovenském stavebním trhu. „Zvýšení poměru vlastních dodávek pro interní i externí projekty nám poskytuje nespornou výhodu oproti konkurenci,“ uvedl Kosa. Cílem je podle něj nejen další růst jednotlivých firem v holdingu, ale i rozšiřování portfolia. Nové akvizice chce skupina oznámit ještě letos.

HSF System se zaměřuje na generální dodávky staveb a provádí kompletní střešní a fasádní opláštění moderních objektů včetně jejich rekonstrukcí. Skupina staví v Česku, na Slovensku i v dalších evropských zemích. Do holdingu patří také developerská skupina Antracit, společnost SK Facility poskytující kompletní správu a údržbu nemovitostí, firma Pruniwerk specializující se na prosklené hliníkové fasády a střešní světlíky nebo český výrobce prefabrikátů Prefa ONV.

,