Motocykl Yamaha XV, na kterém žena v Havířově srazila tříletou holčičku. (9....

Motocykl Yamaha XV, na kterém žena v Havířově srazila tříletou holčičku. (9. května 2021) | foto: Policie ČR

Řidička motocyklu si spletla brzdu s plynem, srazila dítě na odrážedle

  • 73
Řidička motocyklu si v neděli v Havířově spletla brzdu s plynem, načež srazila tříletou holčičku na odrážedle. Střet naštěstí neskončil tragédií. Policisté ovšem zjistili, že žena nemá oprávnění k řízení tak silného motocyklu.

Nehoda se stala před devatenáctou hodinou u Garážnické ulice poblíž areálu havířovských technických služeb.

„Devětačtyřicetiletá řidička motocyklu Yamaha XV se podle svých slov při vyjíždění z Garážnické ulice polekala chodců na protilehlé krajnici komunikace, na kterou chtěla odbočit,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Žena nejspíš zazmatkovala a místo zastavení naopak přidala plyn, zrychlila a do skupinky chodců narazila.

„Po správné straně krajnice šel muž s dítětem, které jelo na odrážedle. Žena na motocyklu dítě zachytila a zranila,“ popsala mluvčí Viačková.

Žena neměla oprávnění tak silný stroj řídit

Tříletou holčičku pak ošetřili záchranáři. „Podle prvotních zjištění šlo o lehčí zranění dolní končetiny,“ zmínil mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl a s tím, že sanitka malou pacientku odvezla na dětské oddělení havířovské nemocnice.

Policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidička mohla na tomto typu motocyklu sedět maximálně jako spolujezdkyně.

„Žena totiž nevlastní potřebné řidičské oprávnění k řízení motocyklu této kubatury. Ve vyšetřování příčin a následků pokračují policisté dopravního inspektorátu,“ konstatovala policejní mluvčí.