Padělané účtenky, za pomoci kterých získal muž několik tisíc korun.

Padělané účtenky, za pomoci kterých získal muž několik tisíc korun. | foto: PČR

Muž padělal účtenky na vrácení lahví, v prodejnách získal pět tisíc korun

  • 27
Neotřelý způsob, jak získat několik tisíc korun, vymyslel muž, který padělal lístky na vrácení lahví. Řešil tak svou špatnou finanční situaci. Falešné účtenky v několika prodejnách v Moravskoslezském kraji skutečně přijali a podvodníkovi vyplatili peníze.

Třicetiletý muž za lahve, které nikdy nevrátil, inkasoval v prodejnách více než pět tisíc korun. S falešnými účtenkami to zkoušel na pracovníky obchodů ve Frýdku-Místku, Karviné a Ostravě.  

Ne vždy byl úspěšný, ve třech případech mu ale skutečně vyplatili peníze.

Podvodník doklady padělal doma, poté je předkládal pracovníkům prodejen buď na informacích, nebo i na pokladnách. „V jednom případě se o výběr pokusil také na samoobslužné pokladně hypermarketu,“ podotkla policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Frýdeckomístečtí kriminalisté muže vypátrali a zadrželi. Dotyčný jim později řekl, že na nápad přišel ve chvíli, kdy před jedním z obchodních domů nalezl větší množství lístků s čárovými kódy za vrácené lahve.

„Podle těch si udělal šablonu, díky které následně stvrzenky zhotovil. K výrobě lístků si obstaral veškeré potřebné zařízení, které bylo policisty zajištěno. Policistům také vydal čtrnáct kusů padělaných lístků, které nebyly k podvodnému jednáním využity,“ dodala Bělunková.

Muž projevil nad svým počínáním lítost, dle vlastních slov jej k tomu dovedla špatná finanční situace.