(ilustrační foto)

(ilustrační foto) | foto: Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje

Muž jel patnáct kilometrů v protisměru. Zřejmě kvůli hypoglykemickému šoku

  • 11
Velmi nebezpečná situace se stala v neděli dopoledne v úseku mezi Novým Jičínem a Starým Jičínem, kudy denně projedou desítky tisíc osobních i nákladních automobilů. Řidič tady vjel do protisměru a ujel zhruba patnáct kilometrů. Lékař poté zjistil, že za volantem seděl cukrovkář, který prodělal hypoglykemii.

Vůz v protisměru nahlásili policii svědci. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka z Nového Jičína a vozidlo se podařilo zastavit až u obce Polom na Přerovsku.

„Šedesátiletý řidič byl při jednání s hlídkou zmatený a dezorientovaný. Vůbec nevěděl, že se jízdy v protisměru dopustil,“ uvedla novojičínská policejní mluvčí Darina Knižátková.

Dechová zkouška překvapivě prokázala, že řidič před jízdou alkohol nepil. Jasno do případu vnesl až lékař záchranné služby, který zjistil, že muž je silný cukrovkář a právě prodělal hypoglykemický šok, tedy prudký úbytek cukru v krvi, který mohl skončit jeho bezvědomím, případně smrtí.

Vůz v protisměru nahlásili lidé mezi Novým a Starým Jičínem (modrá značka), vůz se podařilo zastavit u Polomi, obci na Přerovsku (oranžová značka).

Vůz v protisměru nahlásili lidé mezi Novým a Starým Jičínem (modrá značka), vůz se podařilo zastavit u Polomi, obci na Přerovsku (oranžová značka).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz