ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Tyran držel manželku v bytě a tři roky ji mlátil, po znásilnění ho zadrželi

  • 72
Minimálně tři roky muž z Opavska týral svoji manželku. Držel ji v bytě a surově ji mlátil. Agresi navíc v průběhu času stupňoval. Policisté pachatele zadrželi v den, kdy ženu podle informací vyšetřovatelů sexuálně zneužil.

Sedmadvacetiletého muže policisté zadrželi minulý víkend v jednom z opavských bytů. Na místo je přivedl telefonát na tísňovou linku. Oznamovatel v něm upozornil policisty na křik, který se ozývá z přízemního bytu.

Na bouchání policistů napřed nikdo v bytě nereagoval, pak si ale jedna z hlídek všimla zraněné ženy, která se snažila vyskočit z okna. Dotyčná naštěstí vyslyšela rady policistů a do bytu se vrátila. Mezitím se už další zasahující hlídka chystala vyrazit dveře, na poslední chvíli jim ale otevřel muž.

Policisté jej zadrželi a odvezli na služebnu. Pětadvacetiletá žena mezitím vyšetřovatelům odkrývala brutální okolnosti jejich vztahu.

Napadená měla několik zlomenin a poškozenou čelist

Podle zjištění vyšetřovatelů se žena stala obětí psychického i fyzického týrání.

„Zadržený muž ji opakovaně napadal údery pěstí do obličeje i různých částí těla, taky ji velmi silně tahal za vlasy. Lékaři zjistili několik zlomenin pocházejících zřejmě z opakovaného napadání. Mladou ženu násilník neustále kontroloval, omezoval, bránil jí v odchodech z bytu. Na začátku letošního roku ženu udeřil plnou PET lahví do obličeje takovou silou, že žena bude muset podstoupit operaci čelisti,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Také se ukázalo, že v den zadržení pachatel podle policie využil fyzické převahy a svou manželku znásilnil. „Žena vše snášela ze strachu z dalšího agresivního chování,“ vysvětlila Viačková. V době policejního zásahu bylo v bytě i dítě.

Muž nyní čelí obvinění z týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění. Stíhání bude navíc pravděpodobně rozšířeno o trestný čin ublížení na zdraví. Obviněný je v současnosti ve vazbě.

Muž, který už byl v minulosti trestaný za násilný trestný čin, teď může dostat dva roky až deset let vězení.