Plzeňský házenkář Milan Ivančev (s míčem) mezi dvěma protihráči z Frýdku-Místku.

Plzeňský házenkář Milan Ivančev (s míčem) mezi dvěma protihráči z Frýdku-Místku. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáři z kraje jdou do nové sezony s velkým odhodláním

  • 0
Kdo bude trenérem, řešili po minulé sezoně šéfové všech tří extraligových celků házenkářů z kraje. A výsledek? V Baníku Karviná zůstal Marek Michalisko, Frýdek-Místek převzal předseda klubu Lubomír Kavka a Kopřivnici vede Lubomír Veřmířovský.

Extraliga startuje v sobotu, přičemž Kopřivničtí nastoupí v Novém Veselí. V neděli Karviná hostí od 10.30 Brno a Frýdek-Místek od 18.00 nováčka ze Strakonic.

Baník Karviná

Kádr mužstva prošel velkou obměnou. Posílili ho brankář Nemanja Marjanovič, který se vrátil z Francie, Matěj Nantl a Jan Zbránek z Litovle, Mirza Mimič z tureckého Gumushane, Michal Brůna ze Szczecina a Tymoteusz Piątek ze Zabrze.

Cíl je jasný – vrátit se na špici soutěže.

Pepino SKP Frýdek-Místek

Rovněž Frýdecko-místečtí touží bojovat o medaile. „Chceme do play-off a nejlépe z takové pozice, abychom měli šanci ve čtvrtfinále uspět,“ řekl Lubomír Kavka.

Úvodní los extraligy házenkářů

  • 1. kolo, 9. a 10. září

Nové Veselí – Kopřivnice 17.00 SO
Karviná – Brno 10.30 NE
Frýdek-Místek – Strakonice 18.00 NE

  • 2. kolo, 16. a 17. září

Dukla Praha – Frýdek-Místek 16.30 SO
Kopřivnice – Zubří 18.00 SO
Hranice – Karviná 10.30 NE

  • 3. kolo, 23. a 24. září

Kopřivnice – Plzeň 18.00 SO
Karviná – Nové Veselí 10.30 NE
Frýdek-Místek – Brno 17.00 NE

Do týmu se vrátil brankář Vít Pyško z Kopřivnice. Další gólman, mládežnický reprezentant Patrik Coch, přišel z Ostravy. Klub ještě získal na pravé křídlo Tomáše Hese z Lovosic a talentovanou spojku Jana Skřehotu z Polanky. Tým doplnili dorostenci.

HC Kopřivnice

„Náš prvotní cíl je zachránit se a pak se budeme dívat dále,“ uvedl kopřivnický trenér Lubomír Veřmířovský. „Měníme koncepci, což chvíli trvá, ale věřím, že příští sezonu budeme v play-off.“

Kopřivničtí získali z Velké Bystřice brankáře Františka Kubu a spojku Ondřeje Švébiše, z Hranic přišli spojka Filip Hardt a pivot Tomáš Mráz. „Chtěli jsme ještě velkého, stokilového pivota, ale to se nepovedlo, protože všichni už měli podepsané smlouvy jinde,“ dodal Veřmířovský.