Diskuze

Olomoucký kraj ve srovnání s ostatními pokulhává, lidé ho vnímají ještě hůř

Smíšené pocity. Tak by se dal označit výsledek Olomouckého kraje ve srovnání regionů provedeném v rámci výzkumu Místo pro život 2023. Celkově skončil až v poslední třetině, za ním zůstaly jen tři „uhelné“ kraje. Mimo jiné kvůli tomu, že lidé hodnotí část životních podmínek hůře, než jaké podle objektivních ukazatelů jsou. I proto chce hejtmanství pracovat na lepší image regionu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Tak zrovna Přerov je ukázka hrůzy. Nedivím se, že mají výrazný úbytek obyvatel (statistika nelže, kdyby to chtěl někdo okecávat). Nejdříve klasiké NIMBY a 10 km dálnice stále chybí. Pak "nepřívětivá" skladba obyvatel, zejména kolem nádraží. Proč je město nechá koncentrovat zrovna tem? Tím pádem trpí o samotné nádraží a okolí, významná část města.

Můj kamarád říká, že Přerov je jediné město v ČR, kde se na semaforech v autě zamyká.

1 0
možnosti
PD

Bydlím tu 50 let...tak pár postřehů. Skladba obyvatel sahá až do 70. Let, kdy byli cíleně sestěhovavani z vych. slovenska. Proč kolem nádraží...protoze zde zase historický stojí bývalé drážní baráky, ve kterých normální člověk bydlet nebude. A ruku na srdce, ve kterém větším městě to kolem nádraží vypadá jinak? Nedostavěná dálnice zastavila rozvoj mesta o 20 let, nejsou významní investoři. O zamýšlenou průmyslovou zónu se zajimal Jaguar, ale když zjistil, že dálnice bude možná za 10 let, tak šel na slovensko, kde mu dali zónu u dálnice prevazanou mašlickou. O ekonomické situaci celé stredni Moravy nejlepe vypovídá pristup krajské hospodářské komory, která velmi brojila proti Amazonu, ptotoze bude přetahovat lidí z okolních firem.

1 0
možnosti