Celníci odhalili mladíka, který vezl vlakem batoh s necelým půlkilogramem marihuany a dále také tabletami extáze a papírovými čtverečky napuštěnými drogou LSD. | foto: Policie ČR

Mladík vezl vlakem batoh plný marihuany, extáze a LSD, vyhmátli ho celníci

  • 111
Drogového kurýra se podařilo odhalit celníkům při jedné z kontrol ve vlacích. Mladíkův batoh skrýval nemalé množství marihuany a takzvaných tanečních drog. Přitíží mu, že za to byl v posledních letech už jednou odsouzen.

Nelegální obsah zavazadla jednadvacetiletého mladíka z Ostravy odhalili celníci ve středu před polednem v mezinárodním rychlíku v úseku mezi Hranicemi a Olomoucí. Případ si následně převzali olomoučtí kriminalisté.

„Ti u mladíka v batohu nalezli přes 400 gramů rostlinné sušené hmoty obsahující THC, tedy marihuany, dále kolem tří stovek různobarevných tablet extáze a také podobný počet papírových čtverečků obsahujících psychotropní látku LSD. Kriminalisté mladíka podezírají, že zajištěné drogy měl v úmyslu dále distribuovat,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Kurýr je nyní obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. I kvůli tomu, že byl za stejný čin v uplynulých třech letech už jednou odsouzen, mu nyní hrozí až deset let vězení. Kriminalisté rovněž zažádali o jeho vzetí do vazby.

V uplynulých letech se podařilo olomouckým celníkům ve vlacích zadržet řadu drogových zásilek včetně několika velkých. Například v září 2014 odhalili muže, který vezl v batohu přibližně kilogram pervitinu, který by měl na černém trhu hodnotu zhruba milion korun.

O dva roky dříve zase při kontrole zavazadel narazili na kufry dvou Maďarek obsahující celkem více než sedm kilogramů marihuany.