VIDEO: Zběsile ujíždějícího řidiče zastavila až nehoda

  • 26
Celkem pět dopravních nehod způsobil v pondělí odpoledne pětatřicetiletý řidič, který se snažil ujet policistům na Olomoucku. Celé kilometry jel na hraně svých možností, nakonec ale dostal smyk a ze silnice při něm srazil protijedoucí auto. Testy ukázaly, že nebyl pod vlivem alkoholu ani drog.

Pronásledování nebezpečně jedoucího auta začalo v Olomouci v pondělí kolem druhé hodiny odpoledne.

„Během jízdy pětatřicetiletý řidič několikrát boural, pokaždé však od nehody ujel. Od křižovatky ulic Brněnská a Hraniční v Olomouci policistům ještě minimálně 15 kilometrů ujížděl směrem na Hněvotín po D46 a dále přes Topolany směrem na obec Rataje,“ vypočítává tisková policejní mluvčí Lenka Vanková.

Následky nehody

Zběsilá jízda tak skončila až nehodou mezi obcemi Těšetice a Rataje, kdy následně zatčený muž srazil z cesty protijedoucí vůz.

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a rovněž orientační test na omamné a psychotropní látky. Obojí vyšlo s negativním výsledkem,“ doplnila mluvčí. Další informace pak už policisté k případu nesdělili.

„Veškeré okolnosti, souvislosti i příčiny, v důsledku kterých k dopravním nehodám došlo, policisté zjišťují,“ uzavřela Vanková.

Řidič způsobil pět nehod. Škoda je přes půl milionu

Ve středu policie upřesnila, že pětatřicetiletý muž svou zběsilou jízdou v době od 12.35 do 14 hodin způsobil celkem 5 dopravních nehod. „Čtyři nehody se staly v Olomouci a nebyl při nich nikdo zraněn. Při poslední páté havárii se muž srazil s protijedoucím vozidlem Honda mezi obcemi Těšetice a Rataje. Při této nehodě byli zraněni řidiči obou vozidel,“ sdělil mluvčí policie  Libor Hejtman.

Celková škoda je kolem 550 tisíc korun, z toho u nehody u Těšetic je to 355 tisíc korun. Důvod, proč se řidič choval tak zběsile, zatím policie nezná. „Probíhá zajišťování a vyhodnocování důkazů a svědeckých výpovědí. Právní kvalifikace bude stanovena až na základě zajištěných důkazů. Do této chvíle řidič nebyl obviněn,“ dodal Hejtman.

,