Diskuze

Obce na koncích opuštěné tratě se přou, zda ji zrušit, nebo obnovit

Zatímco Správa železniční dopravní cesty už zahájila kroky ke zrušení nevyužívané trati mezi Vidnavou a Velkou Kraší na Jesenicku, pro kterou nenašla kupce, obce ležící na jejích koncích se stále neshodnou na jejím osudu. Zatímco jedna s ukončením provozu souhlasí, druhá stále bojuje o obnovení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všichni už mají auta. Je to díra.

1 2
možnosti

Když si člověk vyhledá Velkou Kraš na mapy.cz, tak zjistí pozoruhodnou informaci, že CELÁ trať je na katastru Velké Kraše, Vidnava je mimo. Zajímavé.

1 0
možnosti

Mám nejdřív číst, dole už to píše Honza Karásek. :-)

1 0
možnosti

Taky v článku není uvedena důležitá informace - že Olomoucký kraj přestal v roce 2010 na této trati objednávat osobní dopravu právě poté, co SŽDC tuto trať vytipovala (spolu s mnoha dalšími v rámci ČR) coby neperspektivní. Hned poté SŽDC tuto trať vyloučila z provozu (tzn. nyní byla prodávána trať, na kterou už cca 8 let nebylo nikomu povoleno jet - ani organizátorům jednorázových jízd, když o to požádali; paradoxně se nyní argumentuje tím, že "nikdo tam nejezdí" či "osobní doprava tam byla zastavena už před lety" - ale už představitelé SŽDC zapomínají dodat, že tomu tak bylo z jejich popudu).

3 0
možnosti

"zastupitelé Velké Kraše. Obec má přitom v této otázce hlavní slovo, protože koleje leží z velké části na jejím katastru."

Trať leží POUZE v katastru Velké Kraše, viz https://mapy.cz/zakladni?x=17.1518295&y=50.3656732&z=14&source=muni&id=1148.

0 0
možnosti