Řidič BMW jel zřejmě příliš rychle a vyjel ze silnice do příkopu. Při snaze najet zpět se dostal do protisměru a poté se čelně srazil s protijedoucím tahačem. | foto: Policie ČR

Řidič nevybral zatáčku, z příkopu pak vyjel přímo před nákladní vůz

  • 142
Na příliš rychlou jízdu zřejmě doplatil řidič BMW, který ve čtvrtek zemřel na Jesenicku. V zatáčce nad vozem ztratil kontrolu a vyjel mimo silnici. Když se pak chtěl dostat z příkopu zpět na vozovku, vjel do protisměru přímo před projíždějící tahač. Po silném čelním nárazu na místě podlehl zraněním.

Vůz BMW a tahač s nenaloženým návěsem pro přepravu dřeva se srazily ve čtvrtek v podvečer u obce Vápenná.

„Osmatřicetiletý muž jedoucí v osobním voze ve směru na Žulovou pravděpodobně z důvodu vysoké rychlosti nezvládl průjezd mírnou levotočivou zatáčkou a vyjel vpravo mimo silnici. Následně při snaze vyjet z příkopu a najet zpět na silnici přejel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním vozem,“ uvedla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Řidič BMW po čelní srážce, která vůz zcela zdemolovala, na místě zemřel. Okolnosti nehody, kvůli níž musela být silnice dočasně uzavřena, nadále vyšetřují policisté.

Hasiči na místě mimo jiné zabezpečovali palivovou nádrž osobního auta, neboť šlo o vůz na LPG pohon. Také řešili velký únik olejů a paliv.

„Nakonec museli použít téměř 200 kilogramů sorbentu. Po skončení vyšetřování a zadokumentování nehody vyprostili osobní i nákladní automobil z příkopu a asistovali odtahové službě. Kromě toho hasičský psychologický tým na místě poskytoval posttraumatickou intervenční péči,“ sdělila mluvčí krajského hasičského sboru Lucie Balážová.