Diskuze

Někteří jezdí jako v létě, říká silničář bojující se sněhem na Šumpersku

Od čtvrtka do neděle absolvoval šichty, při nichž byl mimo povinné přestávky a nakládání soli nepřetržitě za volantem a najezdil stovky kilometrů. Po jednodenní pauze pak v úterý šumperský silničář Jaroslav Turek znovu usedl do kabiny sněžného pluhu a vyjel opět odklízet nové přívaly sněhu. Tentokrát s ním jel i reportér MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

Zajímavé konstatování většiny šoférů kamionu - co byste jedli, kdybychom nejezdili. Z vlastní dlouholeté zkušenosti musím konstatovat jediné. Kamiony zavážející obchody jezdí převážně v noci a k ránu. Přes den jezdí z 90 % pouze kamiony převážející trvanlivé zboží - elektroniku, díly do automobilek apod.

Z toho důvodu by zákaz jízdy kamionu při sněžení přes den nikomu neuškodil. Ono totiž není rozdíl, zda se kamion zastaví z vůle zákona nebo z vůle přírody a sněžení. Nedojede tak či ta. V druhém případě dokonce omezí průjezdnost i pro další řidiče. Takže profesionální nedbalost hrančící s arogatním chováním vůči ostatním účastníům silničního provozu.

0 2
možnosti

Jj. Logika některých = zimní pneu + nonstop mlhovky a můžou přeci jak v létě. Někdy ještě navíc mají ostrý tereňák SUV 4x2. Tak co by zpomalovali :-D

6 0
možnosti
TR

Mám kamaráda co jezdí pro odtahovku. Když jsem se s ním u piva bavil, tak říkal že v zimě nejvíc vozí nabouraná SUV, protože jejich řidiči si myslí že SUV = opravdové terénní auto a ve sněhu můžou jezdit jako v létě...

0 0
možnosti
MK

Klasický obrázek našich silnic - napadne trochu sněhu a všude to zablokují kamiony. Ty by měli mít povinost mít řetězy, anebo zákaz jízdy při sněžení. Zajímalo by mě jestli kamion na videu měl zimní pneu.

0 1
možnosti
Foto

Neměl, nejsou pro ně povinné.

1 0
možnosti
JR

J33a29k33u88b 66R13o74u12s

8. 1. 2019 18:34

Větší problém je, že i silničáři jezdí jako v létě

0 13
možnosti
MK

Myslím že na Vás platí pořekadlo "Podle sebe soudím tebe"

4 0
možnosti
MS

Ano, někteří pravděpodobně "nesmrtelní" jezdí i v tomto marastu jako blázni.

6 1
možnosti
ZV

Přesně to je ten problém, že někteří držitelé ŘP, záměrně nepíšu řidiči, prostě nejsou schopni akceptovat počasí a prostě jedou a jedou.... a najednou nejedou, ale můžou za to všichni ostatní.

10 1
možnosti
RD

Z mnohých diskusí, nejen zde, totiž mají maximální možnou rychlost 50, 90, 130 a ostatní, co jedou pomalejí brzdní provoz a měli by vrátit řidičák. ;-D

3 0
možnosti