- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A u nás to bylo přesně naopak - školní jídelna vyráběla šlichty, po přestupu ke Scolarestu všeobecná spokojenost.
Asi je to víc o konkrétních lidech než o firmách.
No, co a komu není jasné je celkem vedlejší. Hlavní je, že prostitutní město než by dodržovalo zákony a pravidla hospodářské soutěže tak aby vlezlo do pr.ele ne-chutným stěžovatelům, kteří za peníze konkurenční firmy, která se jistě časem objeví, kvičí a raději zobecní= význam jako zestátní a dále přes "svoji" příspěvkovku,které SAMOZŘEJMĚ umete cenově a jakkkoliv jinak cestičku a dále personálně vytuneluje "nechtěného" soukromníka..jestli jsem to pochopil správně vč. ŘEDOTELE, který dělal usoukromníka !!!!!!! No socialisticko-pobolševicku v hře na kapitalismus....takovej hnus, velebnosti...chce se mi z toho zvr.cet.
Když vidím školní kuchařky odcházející ze směny obtíženy naditými taškami zřejmě hospodářských přebytků je mi to všechno jasný. Sice tam výplaty nejsou nic moc, ale zase ušetří podle mě tak minimálně 6.000 Kč / měsíčně za nákup potravin.........
Vy jste jim prohlížel obsah tašky každý den ?
Jak jste to dokázal ?
Já jsem rád, že těm dětem konečně chutná.
Ale rád si přečtu, co chutná pánovi X a také paní Y.
A pokud to samé náhodou nechutná ostatním dospělým čtenářům,
tak je potřeba jim to řádně osvětlit a vysvětlit. Že ?
Pak jim ti určitě chutnat začne.
Přeji všem dobrou chuť !
Ono je vaření a vaření ! Jak by se asi uplatnili kuchaři zvyklý na restaurační prostředí kuchyně s prostředím nejen školních a studentských jídelen, ale i těch armádních, nemocničních a atd Předpokládám, že ve většině na pozicích kuchař šefkuchař jsou pracovníci vyučeni v oboru. Za našeho mládí to byly většinou maminky nás školáků kdy se předpokládalo základní kuchařské znalosti získané od jejich maminek. Nevím, nikdy jsem v jídle nebyl vybíravým, problém s zbytky na talíři jsem neměl a to platilo i u našich dětí. Je pravdou, že i u kuchařského povolání záleží na přístupu a fandovství k oboru. Ale to platí u všech zaměstnání jež jsou opravdovými povoláními těch pravých. - Oni i ve škoděauto nejsou jen ti špičkový ale i ti jež práci odflakují a ztrpčují práci druhým spolupracovníkům, jež jejich flegmatičnost musí napravovat
"Zatímco minulý školní rok si žáci mohli vybírat ze tří různých hlavních chodů, nyní se rozhodují mezi dvěma."
A mají teď ještě aperitiv, kávu a moučník?
nevím co tu nechápete..
i vaření ve školní jídelně je tvrdý kšeft..pokud vaří soukromá firma
prostě musí mít zisk,není to charita
pokud bude vařit sám zřizovatel,a kuchaři můžou zasáhnout do jídelníčku..pak je to o něčem jiném..
Nerozumim tomu, že jsou stejné kuchařky a jídlo se zlepšilo..to nechápu, že by revolta? tak to asi nebude v cizrně a bulguru..
Já tomu naopak rozumím velmi dobře.
Tady je vidět zářný příklad toho, jak radnice kašle na potřeby lidí, vydává prohlášení, že nevidí důvod k ukončení smlouvy se "špatným" dodavatelem. Přičemž v celém sporu se ukáže jako jediný rozumný právě ten "špatný" dodavatel, který se už dál nechce dohadovat a raděj smlouvu sám vypoví.
Ano lidi dosáhli svého, ale ti co měli problém řešit, jim přímo naplivali do obličeje a teď ještě evidentně sklidí zásluhy.....
To není problém radnice ale práva. Jak můžete vypovědět smlouvu jen proto, že vám nechutná? Ten dodavatel zkrátil smlouvu o měsíc, protože věděl, že mu ji neprodlouží a kýžené dotace nedostane. ...
Matematika je jasna. Pokud na jedno jidlo je povinna cena X, ale v podani soukrome firmy se X musi scitat z realnych nakladu + zisku (a myslim tim opravdu jen primereny zisk a firmu Scolarest nepodeziram z nejakeho vysavani penez) a prispevkovce staci jen pokryt realne naklady, ktere navic pravdepodobne neobsahuji ani najemne pro mesto, bylo by s podivem, kdyby zlepseni nenastalo.
Rozumím, že v globálu scolarestu zbývá na suroviny a provoz méně peněz, než školní příspěvkové organizaci při stejných nákladech města. Nicméně paní o jeden příspěvek níze popisuje, jak dokázali za scolarestu zkazit i obyčejný řízek. Fakt si moc nedokážu představit, v čem na řízku ta zásadní změna je, že stejný člověk ho loni udělal naprosto nepoživatelný a letos je to ok.
Já za sebe, co jsem měla možnost za tohle září vidět a ochutnat, vaří opět dobře v porovnání se Scolarestem. Minulý rok byl strašný. Uměli zkazit i řízek či pro mě jednoduché jídla. Postaru jsem chodila i já a s příchodem Scolarestu a zkouškou obědů jsem to vzdala. Nedalo se to a to nejsem vybíravý člověk. Ač se vrátili ti samí, předpokládám, že jsou to zase ti samí, co byli zaměstnáni i před uvedenou firmou. Moje obě děti jsou opět spokojené, najezené.
Doufám, že zůstane nastalý trend nadále.
To je zajímavé, vždyť to jídlo vaří stejné kuchařky, které mají stejné vedení jak loni. Jakto, že loni zkazili i řízek a letos ne? :-D