Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

Senior si spletl vůz, s kladivem a šroubovákem se začal dobývat do cizího

  • 19
O vloupání do auta se tak trochu omylem pokusil jednaosmdesátiletý senior z Prostějovska. V domnění, že je u vlastního vozu, od kterého ale nemá klíče, se do auta začal násilím dobývat a poničil ho. Jenže jeho nebylo.

Policisté vyrazili k mercedesu zaparkovanému v jedné z prostějovských ulic v neděli po poledni a na místě činu to zprvu vypadalo na pokus zloděje vloupat se do vozu.

„Vůz měl poškozené okenní lišty na obou levých dveřích, kryt zámku levých předních dveří a dále bylo na dveřích také několik vrypů. Celkovou škodu majitel předběžně vyčíslil na 50 tisíc korun,“ shrnul prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Policistům se pachatele podařilo rychle vypátrat, poněkud překvapivě se ale ukázalo, že ten zřejmě nechtěl na místě krást.

„Jako vysvětlení uvedl, že vůz nedopatřením zaměnil za svůj, a protože neměl klíče, pokusil se ho otevřít násilím pomocí kladiva a šroubováku,“ popsal Kořínek.

Muž teď bude muset doufat, že jeho vysvětlení přijme jako polehčující okolnost soud, u něhož nejspíš skončí za trestný čin poškození cizí věci, za který mu jinak dle zákona hrozí v krajním případě až roční vězení.